Меню
Вибирай свідомо

Як вибрати олію амаранту?

Ми створили єдину в світі олію зародків амаранту. До того як створити свою технологію, ми вивчали та випробовували амарантові олії по всьому світу, провели сотні лабораторних і доклінічних досліджень.
Знаємо, що відбувається з олією при нагріванні, до та після 40°C. В цій статті ви дізнаєтеся, що потрібно зробити до покупки, на що звернути увагу в магазині та як відрізнити підробку від справжнього олії в домашніх умовах.
1
Перед купівлею
Ваша мета
Перше, з чим потрібно розібратися - це з форматом.
Для чого вам треба олія? Ви хочете оздоровчого ефекту або щоб лити в салат?
Про салатні олії
Як правило, салатна олія холодного пресування, але ... На сьогоднішній день немає способів або технології, які б показали що олії змішані. Це все на чесності виробників. Деякі з них пишуть процентне співвідношення таких олій, наприклад олія кукурудзяна з додаванням олії кунжуту, де кукурудзяна 70%, кунжутна 30%. Це чесно. А деякі просто напишуть "кунжутна олія холодного віджиму" на упаковці.
Якість?
Якщо на кукурудзяну, соняшникову, рапсову та інші олії є державний стандарт, на олію амаранту такого стандарту немає. Тому ви можете бачити в магазинах олію амаранту за 50 грн. А за 50 грн 100 мл амаранту зробити неможливо, просто через високу вартість сировини та витрат на виробництві. Що там насправді, питання відкрите.
Про нашу олію
Справа в тому, що в 100 мл пляшечки масла амаранту міститься 3 кг сировини.
Ми дістаємо зародок з насіння. М'який зародок потрапляє в прес, це і дозволяє тиснути масло за делікатної температурі. Вихід з такого преса - всього 3% олії. Це означає, що з 1 тонни (!) зерна ми отримуємо всього 30 літрів олії.


.
Декілька слів про користь зародка
Коли куштують нашу олію зародків амаранту люди кажуть: "Схоже на вижатий сік". По суті зародок - це концентроване життя в рослині. Ви ж чули всі ці історії про маточне молочко та силу плаценти? У рослині те ж саме.

Ціна
Ну не може бути олія амаранту дешевою. І чистий холодний віджим не може бути дешевим. Для того щоб зробити таку олію виробнику потрібно зважитися на авантюру. Або виробляєш класний продукт, витрачаєш на нього багато людино-годин та зусиль і постійно працюєш з "розвінчанням міфів" про холодний віджим. Адже простіше взяти олію і просто написати "холодний віджим", погодтесь?


На сьогоднішній день немає способів або технологій, які б показали що олії змішані. Це все на чесності виробників.
2
Вибираємо:
Упаковка
Найголовніше - темне скло.
Олія та сонячне світло не повинні контактувати.
Фасовка
В основному, лікувальні олії фасують в міліметраж до 150 мл. Це не означає, що ви не можете замовити 3 літри амарантової олії. Але вихід олії холодного віджиму невеликий і зазвичай п'ють його не пляшками, тому й фасують в маленькі пляшечки. Пластик - тільки тимчасовий вихід для фасування. Сама олія вбирає на себе все, з чим клонтактує. Можете уявити собі що буде, якщо пластмасова прозора пляшка опиниться на сонці.
Штрихкод і сайт
В Україні, якщо є штрихкод означає, що виробник виконав технічні умови при подачі продукту в Торгову палату і заплатив за це гроші.
Сайт, контакти - це сигнал готовності до розмови про якість свого продукту.
Про значки на упаковці
"Bio", "eco" і "natural" - просто слова, що створюють враження натурального продукту. Ніяких організацій, що мають право видавати подібні сертифікати в Україні немає.
organic standard - український сертифікат, який сертифікує органічне виробництво
iso 9001 - міжнародний стандарт якості, що оцінює організацію менеджменту.
iso 2201 - сертифікація системи менеджменту безпеки харчової продукції
НАССР (ХАССП) - документована система, що відповідає за безпеку харчових продуктів
halal - відповідність виробництва законам Ісламу.
kosher - відповідність виробництва законам Іудаїзму.
Що вимагати в магазині, щоб підтвердити якість?
Сертифікат відповідності - це документ, який підтверджує, що компанія має право продавати та продукція відповідає всім вимогам України до безпеки даної продукціі. Ви маєте право вимагати цей документ в будь-якому онлайн / офлайн магазині. Вам зобов'язані їх видати на протязі 2−3 днів.
3
Вже придбали
Смак амаранту
Отже, ви купили олію. В оліі не має бути ніякого смаку смаженого горіха.
Смажений смак взагалі - свідчення високого нагрівання сировини. Тому не чекайте, будь ласка, цього смаку. Справжня олія - це концентрат. Він не жирний і у нього трав'янистий смак.


Осад - це нормально
(Але його може і не бути)
У олії холодного віджиму завжди випадає фуз - це дрібні частинки зародка та борошна. Але, якщо проходити додатковий етап очистки, цього можна уникнути. Коли ми тільки починали робити олії - у нас завжди випадав фуз. Зараз ми поліпшили своє обладнання і осаду немає.


Скільки можна використовувати?
Амарантова олія містить природний консервант - вітамін Е та невелику кількість Омеги 3. Якщо Омеги 3 багато - олія швидко окислюється. Вітамін Е та 1,3% Омеги 3 не дає олії швидко зіпсуватися.
Якщо відкрита олію зберігати в холодильнику, вона зберігає свої властивості та може використовуватися як харчова більше року. АЛЕ звертайте увагу на смак: кислити та гірчити не повинно, та не повинно бути запаху "втомленої" олії.
Спосіб перевірити # 1
Простий спосіб зрозуміти олія холодного віджиму чи ні - спробувати пів чайної ложки звичайного рафінованої олії, а після - олію холодного віджиму.
Після рафінованої олії ви відчуєте не змиваюче відчуття жиру в роті. А після олії холодного віджиму - немає жирного залишку.

Спосіб перевірити # 2
Капнути краплю олії на зап'ясття. Дезодорована олія не вбереться. Олія холодного віджиму - вбереться у впродовж 2-3 хвилин.
І цей смак ви запам'ятаєте на все життя
Так, ми продаємо олію амаранту
Click to order
Кошик
Total: 
Доставка
Made on
Tilda